Водата в Бургас поскъпва с близо 60%, а тази във Враца с 15

...
Водата в Бургас поскъпва с близо 60%, а тази във Враца с 15
Коментари Харесай

Увеличиха с много цената на водата в някои градове

Водата в Бургас поскъпва с близо 60%, а тази във Враца с 15 на 100. Така от този месец за кубик вода бургазлии вече заплащат по 4 лв. и 39 стотинки. Кубик вода във Враца пък ще струва 3 лв. и 74 стотинки. 

Цените дефинира Комисията за енергийно и водно контролиране на съвещание в края на предходната седмица. Предстои да бъдат обсъдени цените на ВиК услугите във Видин, Ямбол, Радомир и Брезник.

Междувременно нови, по-високи цени на водата влязоха в действие от 1 август в Силистренско. Комисията за енергийно и водно контролиране одобри дефинитивно препоръчаните бизнес проекти на  и ВиК - Силистра за интервала 2022-2026 година. В Силистренско водата ще коства 5,04 лв. за кубик, а потребителите, които не заплащат за отклоняване и филтриране, ще дължат по 3,44 лв.. 

Причината за повишението на цената на услугите е необходимостта дружеството да усили своите доходи, с цел да може да извърши плануваните огромни вложения през идващите 4 години и да реализира по-високо качество на ВиК услугите. Инвестиционната стратегия за интервала е в размер на 8 624 000 лв..

Друга съществена причина за растежа на цената са доста увеличените разноски за материали и външни услуги и най-много фрапантно увеличените цени за доставка на електрическа енергия от свободен пазар по отношение на базовата 2020 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР